Tabăra DeBoot Camp IDC 2012

0 Comments

Salutare dragi IDC-iști,
Echipa AdLittera, în calitate de organizatoare a Concursului „Incubatorul de condeie” îți trimite o călimară cu gânduri bune și un iepuraș (virtual – că tot e la modă VR).

Te rugăm să primești în ajunul sărbatorilor pascale un semn de recunoștere al talentului tău. Iepurașul IDC este scriitor, cititor și avid de cunoaștere și, mai mult, vine în întâmpinarea cererii unanime a participanților la Concursul IDC.

Așa cum am promis la festivitatea de premiere a Concursului literar „Incubatorul de condeie”, pentru câștigătorii încoronați la ediția a II-a, anul trecut, în 2011, permitem accesul la tabăra de creație DeBoot Camp IDC 2012.

Dacă doriți să descifrați misterele scrierii unui roman de ficțiune, vă invităm să participați la Atelierele de Creative Writing din cadrul taberei „Crime Fiction Workshops”, care se vor desfășura la Râșnov, în perioada 18-23 iunie 2012.

Alături de ceilalți premianți IDC ori de colegii de la Atelierele IDC din cadrul Concursului, vei putea participa la două ateliere de creative writing pe zi. Scrierea creativă are definiții din cele mai diverse. De la tehnica scrisului și abilitatea în sondarea textului, până la redarea unor subtilități de stil sau percepția corectă a metaforizării. Sună complicat? De fapt, nu e deloc așa.

Veți socializa cu scriitorii începători sau profesioniști de literatură sub atenta supraveghere a scriitoarei Monica Ramirez, editor la Crime Scene.

Monica Ramirez, prietena devotată proiectului AdLittera, a fost lectorul Atelierelor IDC în perioada de desfășurare a Concursului IDC 2011. Suplimentar față de Atelierele IDC, în această tabără, vei beneficia de suportul său și a colegilor săi,  pentru că avem convingerea că vei putea lăsa în urma ta „un cuvânt, o idee, un sens”, pe care le vei publica într-o nuvelă.

Conferenţiarii care vor susţine atelierele sunt specialişti cu multă experienţă în domeniu. Printre ei amintim: George Arion, Bogdan Ficeac, Monica Ramirez, Bogdan Hrib, Tony Mott, Daniel David, Mireille Radoi, Lucia Verona, Oana Mujea, Răzvan Dolea, Octavian Buda. În fiecare zi vor avea loc proiecţii de film şi discuţii pe diferite teme.

Temele ce vor fi abordate la atelierele de creative writing sunt următoarele: alegerea subiectului şi a personajelor, planificarea acţiunii, dialogul, teme celebre, scenaristică, manipulare, media, ghid editorial, sfaturi practice pentru tinerii autori, plotul istoric, despre serviciile secrete la noi şi în lume, filme celebre realizate după romane celebre, istorie şi crime fiction, medicină legală, arme albe şi arme de foc, etc.


Mai jos te rog să găsești detaliile despre organizarea „Crime Fiction Workshop”

„Învățam doar să scriem într-un mod corect. Perfecționăm o terapeutică a imaginației, explorând ceea ce ne conturează. Cursul se bazează pe ideea interactivității și a relaxării, oferind o cale de a vă încerca limitele, reacțiile, stilul și hotărârea în scris. Atelierul este precum un psiholog bun, vă lasă pe voi să faceți toată treaba, să căutați, să răscoliți, să cotrobăiți prin toate cotloanele până vă găsiți propriile răspunsuri, stilul și propria voce. Nu mai vorbim despre faptul că locațiile vor fi dintre cele mai variate și originale. Ce părere aveți despre un atelier de creative writing la miezul nopții în Cetatea Râșnov? Dar în inima unei peșteri, totul la lumina făcliilor? Surprizele se vor ține lanț, toate concepute special pentru a vă ajuta să vă descătușați imaginația și să vă descoperiți propria voce.” echipa Crime Fiction Workshops

Locurile sunt limitate la 25 de participanți, în ideea ca fiecare cursant în parte să beneficieze de atenția deplină a tuturor conferențiarilor.

Servicii incluse:
– Cazare și mic dejun la pensiune în regim de 3 margarete
– Acces la toate atelierele taberei Crime Fiction Workshops
– Materialele și locațiile necesare pentru buna desfășurare a atelierelor
– Acces in Cetatea Râșnov și la evenimente pe toată perioada Mystery & Thriller Festival 2012
– Publicarea nuvelei finale într-o antologie care va reuni lucrările participanților la tabără
– Premii pentru cele mai bune 3 nuvele la finalul taberei
– Calitatea de membru al Romanian Crime Writers Club și scutirea de cotizație pe o perioadă de 2 ani
– Reducere de 30% pentru cărțile editurii Crime Scene și Tritonic.

Condiții de participare
Participanții la tabăra Crime Fiction Workshops trebuie:
– să aibă vârsta minimă de 18 ani (împliniți la data de 19 sept. 2011 – startul Concursului IDC 2011)
– să scrie o nuvelă de 3-5 pagini în perioada 18 – 24 iunie 2012. Acțiunea poveștii se petrece în Râșnov și împrejurimi.

Taxa de participare
900 lei/pers. în cameră dublă (15% discount pentru premianții IDC)
1200 lei/pers. în cameră single (15% discount pentru premianții IDC)
Oferim mai mult: accesul nelimitat tuturor participanților la Concursul IDC. Premianții celor două ediții ale Concursului IDC (ediția întâi – 2010 și ediția a doua – 2011) beneficiază de reducere. Dacă unul din premianții Concursului IDC va dori să rezerve două sau mai multe locuri, nu va putea beneficia de reducere decât pentru locul său.

Taxa de participare va fi plătită în contul Asociației Mioritics, care va fi specificată ulterior.

Anularea participării
– cu cel puțin 21 zile înainte de începerea taberei, se va reține un cuantum de 30% din valoarea totală.
– între 21 și 14 zile înainte de începerea taberei, se va reține un cuantum de 50% din valoarea totală.
– cu mai puțin de 14 zile înainte de începerea taberei, se va reține valoarea totală.
– în cazul în care participantul nu se prezintă la tabără și nu înștiințează în prealabil, organizatorii nu vor returna suma achitată.
– anularea se va face în scris la adresa de e-mail specificată ulterior.

Programul detaliat va fi anunţat prin email cu cel puțin 10 zile înainte de începerea taberei.

Vă rugăm să trimiteți intențiile de rezervare pe adresele idc@adlittera.com și în copie CC la: ramirez@adlittera.com
Întrucât AdLittera este doar partener al evenimentului ci nu organizator, vă rugăm să confirmați până la data de 27 aprilie 2012. AdLittera este promotor cultural si nu beneficiaza de nici un comision sau taxe indirecte de la organizatorul sau producătorii evenimentului.

Dacă-ți place, dă un „Like” la iepuraș 🙂 sau un „Share” la călimară 😉

Picătura ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.