românul s-a născut poet

0 Comments

Peste 300 de creații înscrise în concursul INCUBATORUL DE CONDEIE în primele două săptămâni

BUCUREȘTI, 12 octombrie – Concursul continuă, competiția se întețește. În primele două săptămâni de la startul concursului național de creație literară INCUBATORUL DE CONDEIE, 90 de autori din 50 de orașe și-au tocit creioanele și tastele și au trimis în total 324 de lucrări.

Cel mai mare apetit pentru scris l-au avut poeții, ei înscriind două treimi din lucările primite în concurs. Pe lângă versurile lor cele mai bune, concurenții au trimis alături de proză scurtă inspirată, mai timid și câteva scenarii de reclame la produse culturale.

Cei mai aprigi autori s-au dovedit până acum a fi femeile (62%) iar vârsta medie a concurenților înscriși este de 29,5 ani. Din punct de vedere geografic, Capitala conduce în topul înscrierilor cu 33% din total fiind urmată de județele Bihor și Vâlcea. În afara Bucureștiului, 31 de județe sunt reprezentate în concurs și s-a înregistrat și o înscriere venită din diaspora.

Înscrierile sunt așteptate în continuare la cele trei categorii: POEZIE, PROZĂ SCURTĂ ți SCENARIU pentru RECLAMA unui PRODUS CULTURAL până la 31 octombrie 2010, ora 23.59.

Înscrierea se face prin descărcarea și completarea fișierului Word de la secțiunea ÎNSCRIERE: https://idc.adlittera.com/inscriere/. Pentru a evita descalificarea, înainte de înscriere se recomandă consultarea Regulamentului concursului pe https://idc.adlittera.com/regulament/.

Concursul literar INCUBATORUL DE CONDEIE continuă la finalul lunii octombrie cu organizarea primelor ateliere de scriere creativă. Toți autorii înscriși în concurs sunt eligibili pentru a participa la aceste workshop-uri și vor primii indicațiile legate de participare cu o săptămână înainte de eveniment.

INCUBATORUL DE CONDEIE vine în sprijinul scriitorului amator din România, îi oferă spaţiul unde să-şi afirme aptitudinile literare dar, mai ales, îi recompensează talentul. Concursul este organizat de Adlittera Project și urmărește să crească interesul pentru cultură, educând tinerii prin lectură şi creându-le un spaţiu alternativ şi apropiat de gustul lor pentru a se exprima liber.

Proiectul este susținut de următorii parteneri media: România Liberă, Elevate, semnebune.ro, toateblogurile.ro, reteauliterara.ro, kissfm.ro, Lumebuna.ro, bookblog.ro, studentie.ro, catavencu.ro, eliberadio.ro, ztb.ro, csr-romania.ro, pr-romania.ro, centruldepresa.ro și de partenerii strategici Moara de hârtie, Three Slices, Diverta, Quartz Film si Fundatia Calea Victoriei.

Picătura ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.