Evenimentul cuprinde 3 etape:
– înscriere în concurs
– ateliere
– premiere
CONCURS
Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români cu vârsta peste 18 ani si cuprinde două secțiuni:
– POEZIE
– PROZĂ SCURTĂ
ATELIERE: CURS DE CREATIVE WRITING
În perioada înscrierilor se vor desfășura ateliere de „creative reading & writing”. Lectorul Atelierelor IDC este specialist în comunicare, iar planul celor 4 ședințe va fi axat pe simțul (auto-)critic al diseminării textelor literare. Al cincilea atelier este unul concluziv. Pentru acest proiect am dedicat întâlniri, în fiecare w/e, într-un spațiu nonconformist, adecvat creației literare.
PREMIEREA
Premierea va avea loc într-un spațiu pe care Organizatorul îl va anunța din timp.
Organizarea acțiunii culturale
Din 2017, Concursul IDC este organizat de Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera, de când Proiectul AdLittera a devenit entitate juridică.
Ultimele ediții au fost susținute de S.C. LOWLAND INTERNATIONAL S.R.L.
AdLittera a fost divizia CSR, nișată în palierul cultural, a agenției de creație d’Avid Boutique. AdLittera a funcționat ca agenție culturală creând totodată produse și accesorii culturale proprii. Toate programele de dezvoltare personală si profesională concepute în AdLittera au avut componente de educare prin cultură și artă.
Conceptul, planificarea acțiunilor și comunicarea publică sunt gestionate de către d’Avid Boutique, atelier de branding si comunicare vizuală. Experiența acumulată de la precedenta ediție, precum și cererea publicului au contribuit la decizia de a relua anual Concursul literar „Incubatorul de condeie”, să-l dedicăm scriitorilor aspiranți în continuare.
În primele ediții Fundația pentru Tineret DANUBIUS a pus la dispoziție platforma de organizare a celui mai mare concurs literar din România desfășurat în mediul online, creând o unitate între publicul creativ și companiile evolutive.
Partenerii noștri sunt companiile inovatoare care înțeleg potențialul și valoarea pe care le au pe termen lung investițiile timpurii în brandingul cultural în România pentru reputația unui brand. Implicarea în acțiuni CSR reprezintă responsabilitatea socială în practică și va consolida prestigiul companiei. Pentru clienții lor și pentru public, în general, promovăm și dezvoltăm campanii de cultură literară și căutăm surse de finanțare pentru proiecte durabile. Misiunea noastră este să înlesnim găsirea partenerilor care să sprijine proiecte literare ale editurilor dar și cele independente.