Cuibul cu 255 de penițe de aur

0 Comments

BUCUREȘTI, 2 noiembrie – Timp de cinci săptămâni, 255 de scriitori amatori din România au înscris 900 de lucrări cumulat la cele trei secțiuni ale concursului de creație literară INCUBATORUL DE CONDEIE: poezie, proză scurtă și scenariu pentru reclamă la un produs cultural.

Cei mai prolifici sunt poeții (peste 80%), urmați de prozatori și scenariști. Doi din trei concurenți sunt femei, vârsta medie a participanților este de 27,7 ani și cei mai mulți dintre înscriși au 25 de ani. Nouăsprezece concurenți au 18 ani iar cel mai în vârstă scriitor are 64 de ani.

Din punct de vedere geografic, mai puțin de o treime din înscrieri vin din București (29,4%), capitala fiind urmată în top de județele Timiș (5%) și Bacău, Neamț, Prahova și Vâlcea cu câte 4 procente. În afara Bucureștiului, 39 de județe sunt reprezentate în concurs.

Odată cu încheierea înscrierilor, INCUBATORUL DE CONDEIE a intrat în faza de jurizare. Cele mai creative lucrări vor fi selectate și publicate în Antologia IDC (volumul I) – un material eBook, care va putea fi descărcat de pe website. Cei mai creativi trei concurenți înscriși la fiecare secțiune vor fi premiați pe 27 noiembrie, în cadrul unui eveniment de premiere special. Tot atunci, participanții vor afla cum va continua proiectul INCUBATORUL DE CONDEIE în 2011 și cum ei vor putea persevera să-și cultive talentul scriitoricesc.

În paralel cu jurizarea, INCUBATORUL DE CONDEIE organizează în continuare seria de ateliere de scriere creativă susținute de lectorul Mario Barangea. Cel de al treilea atelier va avea loc pe 6 noiembrie la Serendipity Tea între 14.00 și 18.00. Participanții la concursul INCUBATORUL DE CONDEIE care nu au fost la anterioarele ateliere au alocate 12 locuri. Celelalte trei pot fi câștigate răspunzând până pe 3 noiembrie la întrebarea de pe pagina Facebook a AdLittera Project. Accesul la ateliere este liber.

Workshop-urile sunt organizate de AdLittera Project împreună cu Fundația Calea Victoriei și se vor desfășura pe întreg parcursul lunii noiembrie. Atelierele invită la explorarea imaginației și ajută la deprinderea tehnicilor de scriere creativă prin exerciții inovative.

INCUBATORUL DE CONDEIE vine în sprijinul scriitorului amator din România, îi oferă spaţiul unde să-şi afirme aptitudinile literare dar, mai ales, îi recompensează talentul. Concursul este organizat de Adlittera Project și urmărește să crească interesul pentru cultură, educând tinerii prin lectură şi creându-le un spaţiu alternativ şi apropiat de gustul lor pentru a se exprima liber.

INCUBATORUL DE CONDEIE este susținut de următorii parteneri media: România Liberă, Elevate, semnebune.ro, toateblogurile.ro, reteauliterara.ro, kissfm.ro, Lumebuna.ro, bookblog.ro, studentie.ro, catavencu.ro, eliberadio.ro, ztb.ro, csr-romania.ro, pr-romania.ro, centruldepresa.ro și de partenerii strategici Fundația Calea Victoriei, Diverta, Three Slices, Haș Haș, hülsta studio, Serendipity Tea și Quartz Film.

Picătura ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.